In Memoriam Bompa

Den Bompa

06872e1e1e6f5b37abb43aa434653df4.jpgEdilbert Jean-Marie Seth werd geboren op 7 juni 1929 in Deurne. Hij groeide op in een familie van foorreizigers. Als kind stond hij op 6 jarige leeftijd al op het podium als clown. Later ontpopte hij zichzelf als David Copperfield van zijn tijd. Hij was een echte goochelaar. Mensen kwamen dan ook van ver om zijn trucs te zien.

Op 24 jarige leeftijd leert hij zijn vrouw Yvonne Geerts kennen als hij bij haar water gaat halen om zijn kraam te poetsen. Yvonne Geerts die werd geboren op 15 oktober 1928 valt als een blok voor deze knappe grote man. Deze twee werden op slag verliefd! Twee jaar later geven ze elkaar het Jawoord in Brussel. Op 5 januari 1955 verwelkomen ze hun eerste dochter Linda Clementina Juliana Seth. Een jaar later wordt ook hun tweede dochter Germaine Carmen Leona Seth geboren.

Bompa en Bobo zoals ze werden genoemd door hun kleinkinderen stonden altijd klaar voor de opvang van Debby, Kelly en Lyndsey zodat Carmen en Jean-Marie konden werken aan hun sportwinkel en voetbalcarrière. Als Jean-Marie en Carmen met hun kinderen naar Duitsland zijn vertrokken zijn ze in 1985 in het huis gaan wonen in Brasschaat terwijl de familie Pfaff in München woonde.

Op 15 mei 1987 krijgt de familie een zwaar verlies te verwerken. Lieve Bobo is van hen heengegaan. Bompa blijft alleen achter en één jaar later komt de familie Pfaff dan terug uit Duitsland om zich ook in Brasschaat te vestigen. Bompa krijgt zijn eigen plek in het huis en ziet zijn kleinkinderen elke dag opgroeien van kleine meisjes tot pubers en later tot volwassen vrouwen.

Bompa is een familieman die nooit anders heeft gekend dan zijn familie rondom hem te hebben. Nadat hij niet enkel 5 keer grootvader is geworden is hij nu ook al 7 keer overgrootvader.

Op 19 augustus 2006 wordt Bompa in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Heel de familie staat dagelijks aan zijn ziekenbed. Na zes weken mag Bompa het ziekenhuis verlaten en is hij weer aan de beterhand. Hij wordt thuis verzorgd en dagelijks lopen zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen bij hem binnen. Een mooiere oude dag had hij zich niet kunnen voorstellen.

Op dinsdag 6 maart slaat het noodlot bij de familie toe en is 'den Bompa' in zijn slaap overleden. Hij werd 77 jaar.